2021. július 11., vasárnap

Azori-szigetek 14. nap

Újabb tó, ráadásul sokatmondó névvel: Lagoa do Fogo... Végülis voltak olyan pillanatok, amikor láttunk belőle valamit :)

Mint megtudtuk, a partja Portugália 7 csodája közé tartozik strand kategóriában... Nos, minimum 30 perces komoly ereszkedés a parkolótól (amit aztán visszafelé is meg kell tenni), egyszer még létrát is kell mászni, és mellesleg tilos a tóban fürdeni. És akkor a ködről még nem is szóltunk... 

Szerencsére mi nem strandolni akartunk, az esős túráért pedig kárpótoltak a sirálycsibék a parton. (A madárpopuláció olyan sűrű volt, hogy a nagy számok törvénye alapján elhullott példányok is akadtak az út mentén, alig győztük Dusa figyelmét másfelé terelni). Útközben szóláncozással tereltük el a figyelmünket a nehézségekről, ami végül perverz japánok a görögök ellen csapatversenybe torkollott: a csajok a Narutóvégtelen számú szereplőjével álltak elő, mi meg nem nagyon tudtuk validálni a bedobott neveket, de persze többnyire ők is így voltak, amikor mi a klasszikus műveltségünket villogtattuk (bár a lányok épp belevágtak a Percy Jackson és az Olimposziak könysorozatba, az egy kicsit segített).


Utolsó hivatalos programunkkal nem voltunk szerencsések: a hőforrásos fürdőző hely nem üzemelt az éjszakai heves esőzés miatt (azt hinnénk, hogy maximum felhígult és langyosabb lett a víz, de nem: teljesen üresek voltak a medencék), így csak a környező parkot, meg egy kis bugyborékoló 100 fokos tavat tekinthettünk meg (de abba nem volt kedvünk bemenni :))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése